مکان های دیدنی بدروم
ماسولوس هالیکارناسوس (بدروم، ترکیه)، آرامگاه بزرگ ساخته شده برای ماسولوس، پادشاه کاریا، در سال 350 قبل از میلاد است. این آرامگاه یکی از جاذبههای گردشگری بدروم در ترکیه به شمار میآید و برای مردم این کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است. امروزه، گردشگران بسیاری از سراسر جهان به دیدن آرامگاه بدروم (ماسولوس) که به صورت موزهای در فضای باز درآمده است، میروند و از ترکیب معماری یونانی و مصری آن لذت میبرند. ساختار سنگ مرمر آن بسیار عظیم است و با مجسمههای بسیار زیبایی که در میان عجایب هفتگانه دنیای باستان قرار گرفتهاند، مزین شده است. مردم آن زمان، آرامگاه بدورم (ماسولوس) را یکی از عجایب جهان میدانستند و به همین دلیل پس از آن تمام آرامگاههای خود را با نام ماسولوس نامگذاری کردند. تاثیر این موضوع را میتوان در زبان انگلیسی نیز یافت چرا که کلمه انگلیسی مقبره (mausoleum) از نام ماسولوس به جامانده است. وقوع یک زمینلرزهی بسیار ویرانگر موجب تخریب این بنای تاریخی شد و تنها ویرانههایی از ستونها و بالکن مخصوص آن برجا ماندهاند. امروزه همچنین، برخی از مجسمههای تزئینی ماسولوس در موزه بریتانیا در لندن نگهداری میشوند.
دروازه میندوس
یکی از یافتههای تاریخی درخشان جهان، این دروازه آخرین قطعه بازمانده از استحکامات شاه مائوسولوس است که با هفت کیلومتر طول شهر قدیمی هالیکارناسوس را احاطه کرده بودند. شاه ماسئوس همسر ملکه آرتمیس، اولین زن دریانورد ایرانی بود. بقایای پراکنده یک خندق، روبهروی دروازه قابل مشاهده است که بسیاری از سپاهیان اسکندر در سال 334 در آن غرق شدند. سپاه اسکندر در این نقطه از سپاه ایران ضربه سختی خورد و در نهایت محاصره شهر را بینتیجه به پایان برد و عقب نشست.
میندوس بخشی از حوزه کلیسای کاتولیک کاریا و تحت نظارت اسقف آفرودوسیاس (Stauropolis) بود. در فهرست کلانشهرهای مسیحی و توابع آنها در قرن 12 یا 13 به میندوس اشاره شده است. با این حال، میندوس تنها چهار اسقف شناخته شده دارد: آرکِلائوس (عضو اولین شورای اِفِسوس؛431 میلادی)، آلفیوس، که به شورای مسیحیان، در کَلسدون کمک کرد (451)؛ و اسقف جان که در شورای سوم کنستانتینوپل حضور داشت (680)؛ و در نهایت اسقف جان دیگری که به شورای دوم نیکائی رفت (787).
برای گردشگران کنجکاو، ویرانههای کوچک متعدد، از قبیل مقبرههای پراکنده و قطعات موزائیک باقیمانده فراونی در محل وجود دارد. هیچکدام از این آثار تاریخی به تنهایی شگفتانگیز نیستند اما وقتی در کنار هم قرار میگیرند ارزش کاوش و گشت و گذار را دارند. مشهور است که چند زلزله ثبت نشده باعث زیر آب رفتن بخش ساحلی این شهر قدیمی شده است. به همین دلیل بخش عمده این منطقه و محوطه ساحلی آن تحت حفاظت قرار دارد و ساخت و ساز در آن ممنوع است.
در حقیقت داستان شهر تاریخی بدروم با قلعه زیبای بدروم شروع میشود. قلعه بدروم یکی از میراث تاریخی جذابی است که در کنار بندرگاه بدروم سکنا گزیده است. این قلعه در سال 1402 توسط شوالیههای سنت جان یا شوالیههای هوسپیتالر (Knights Hospitaller) بنا شد و با نام قلعه سنت پیتر نیز شناخته میشود. با این قلعه شگفت انگیز با معاری زیبای خود دارای چهار برج بلند است که به عنوان برجهای انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی شناخته میشوند؛ این چهار کشور در حقیقت مسئول ساخت این بنا بودند. این چهار ملت ساخت قلعه را در سال 1437 تکمیل کردند و امپراتوری عثمانی در سال 1522 این قلعه را فتح کرد. همینطور که به شهر نزدیکتر میشوید منظره باشکوه و زیبای قلعه در کنار اسکله در آبهای نیلگون اژه شما را خود جذب خواهد کرد. این قلعه به عنوان یکی از معروفترین و تاثیرگذارترین جاذبه های توریستی بدروم شناخته میشود و مهمترین و بزرگترین موزه یعنی موزه باستان شناسی زیر آب (Museum of Underwater Archaeology) را در خود جای داده است. در عمل، در بازدید از قلعه بدروم با یک تیر دو نشان میزنید و از این موزه زیر آب نیز دیدن خواهید کرد.